سلامت نیوز

جدیدترین و بروزترین مقالات پزشکی سلامت برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

سلامت نیوز

جدیدترین و بروزترین مقالات پزشکی سلامت برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

سرطان سینه چیست ؟

سرطان سینه: علل و علائم

در اتریش، سالانه بیش از 5000 زن مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده می شوند. این بیماری بیشتر زنان بالای 50 سال را مبتلا می کند. سرطان سینه برای مدت طولانی علائمی ایجاد نمی کند. تغییراتی مانند توده در سینه در بسیاری از موارد بی ضرر هستند و معمولاً دلایلی غیر از سرطان دارند. با این حال، زنان باید هر گونه تغییر غیرعادی در سینه خود را توسط پزشک بررسی کنند. اگر سرطان سینه به موقع تشخیص داده شود و درمان شود، شانس درمان خوب است.

فهرست مطالب

سرطان سینه چیست؟

چه چیزی باعث سرطان سینه می شود؟

چه علائمی ممکن است رخ دهد؟

سرطان سینه چیست؟

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است. سرطان سینه نیز در مردان بسیار نادر است. کارشناسان همچنین از سرطان سینه به عنوان سرطان پستان یاد می کنند. این یک تومور بدخیم است که از بافت پستان منشا می گیرد. سرطان اغلب در بافت غده سینه ایجاد می شود. این بافتی است که در آن شیر مادر در یک زن شیرده ساخته می شود.


کدام اشکال متمایز می شوند؟

بافت غده ای از مجاری شیر و لوبول های غده تشکیل شده است. معمولاً سلول‌های مجاری شیر به سرطان تبدیل می‌شوند. سپس کارشناسان از به اصطلاح کارسینوم مجرای صحبت می کنند. در برخی از انواع سرطان سینه، هورمون های جنسی زنان باعث رشد سرطان می شوند. سپس کارشناسان از "سرطان سینه با گیرنده هورمونی مثبت" صحبت می کنند.


در ابتدا، تومور فقط در پستان رشد می کند. در این مرحله اولیه، سرطان سینه معمولاً به خوبی قابل درمان است. با گذشت زمان، سرطان می تواند به بافت ها و اندام های مجاور گسترش یابد. به عنوان مثال، در غدد لنفاوی اطراف سینه. گاهی اوقات سلول های سرطان سینه از طریق رگ های خونی یا رگ های لنفاوی به اندام های دیگر مانند ریه ها، کبد یا استخوان ها می روند. سپس یک تومور بدخیم جدید در آنجا رشد می کند، به اصطلاح متاستاز. اگر سرطان به این شکل در بدن پخش شده باشد، متخصصان از "سرطان متاستاتیک سینه" صحبت می کنند. این در حدود یک زن از هر چهار زن مبتلا به سرطان سینه اتفاق می افتد.

تغییرات در بافت غدد پستانی

گاهی اوقات این بیماری با تغییرات خاصی در بافت غدد پستانی پیش می آید. پزشک می تواند این را در طول ماموگرافی کشف کند. این تغییرات بیشتر در مجاری شیر پستان مشاهده می شود. سپس کارشناسان از به اصطلاح "کارسینوم مجرای در محل (DCIS)" صحبت می کنند. DCIS می تواند منجر به سرطان شود، اما مجبور نیست. از آنجایی که هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که آیا این اتفاق می‌افتد و چه زمانی اتفاق می‌افتد، کارشناسان به زنان مبتلا توصیه می‌کنند که به دنبال درمان باشند تا در سمت امن باشند.


چه چیزی باعث سرطان سینه می شود؟

در بیشتر مبتلایان، هیچ دلیل روشنی برای سرطان سینه یافت نمی شود. عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند عبارتند از:


سن بالا: سن بالاتر یکی از بزرگترین عوامل خطر است. اکثر زنان در زمان تشخیص بیش از 50 سال سن دارند.

بار خانوادگی: اگر مادر یا خواهری در خانواده قبلاً سرطان سینه داشته باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش می‌یابد. این می تواند نشان دهنده بار ژنتیکی باشد، اما لزومی ندارد: از هر 100 بیمار سرطان سینه، تنها 5 تا 10 بیمار در واقع تغییراتی در ماده ژنتیکی خود دارند، به اصطلاح جهش های ژنی. تغییرات ژنتیکی ارثی است. برای اطلاعات بیشتر به غربالگری سرطان سینه مراجعه کنید.

تاثیر هورمون های جنسی زنانه: هورمون های جنسی زنانه می توانند رشد سلول های سرطانی در سینه را تحریک کنند. هر چه هورمون های جنسی زنانه بیشتر بر بدن زن تأثیر بگذارند، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر می شود:

- اولین قاعدگی زودرس، یائسگی دیررس، عدم بارداری، استفاده طولانی مدت از قرص های ضد بارداری و داروهای هورمونی پس از یائسگی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

- برعکس، هر چه یک زن بچه های بیشتری داشته باشد و شیردهی بیشتری داشته باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه در او کاهش می یابد. این یکی از دلایلی است که متخصصان شیردهی را توصیه می کنند. علاوه بر این، زنانی که در دوران یائسگی قرار می‌گیرند، تنها در صورتی باید از داروهای هورمونی استفاده کنند که پزشک آن را کاملا ضروری بداند.

بافت متراکم سینه: زنان با بافت سینه بسیار متراکم در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. ماموگرافی می تواند برای تعیین اینکه آیا این مورد برای یک زن است یا خیر استفاده می شود.

الکل: مطالعات علمی نشان می دهد که الکل می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. به همین دلیل، کارشناسان توصیه می کنند تا حد امکان از مصرف الکل خودداری کنید.

اضافه وزن شدید: زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند و شاخص توده بدنی آنها بیشتر از 30 است بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. روشن شدن علل چاقی به مقابله با آن کمک می کند. زنان همچنین می توانند با یک سبک زندگی سالم با چاقی مقابله کنند. این شامل یک رژیم غذایی متنوع و پر فیبر و ورزش فراوان است.

تابش بالاتنه: زنان به علت الف

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد